Recension

Bob Hund”Idén är lika enkel som briljant”

Publiken utropas till ”blommor på ett brinnande fartyg”. Bob Hunds och sångaren Thomas Öbergs dadaistiska utspel står lika starka som alltid.
Publiken utropas till ”blommor på ett brinnande fartyg”. Bob Hunds och sångaren Thomas Öbergs dadaistiska utspel står lika starka som alltid. Foto: CESARE RIGHETTI
Under strecket
Publicerad
Annons

Publiken utropas till ”blommor på ett brinnande fartyg”. Bob Hunds och sångaren Thomas Öbergs dadaistiska utspel står lika starka som alltid. När rockgruppen blir opera med Malmö Operaorkester gör de en bra show men tappar samtidigt något av sin så karaktäristiska energi, man vill ha mer.

Idén är vågad, men också lika enkel som briljant. Efter att Bob Hund förra året sålde alla sina instrument dök tanken upp om att bandet skulle få låna Malmö opera med orkester och allt. När de nu står där på scenen – tillsammans med orkestern och till publikens stora jubel – är det naturligtvis imponerande. Den stora orkestern ger ”kompet” ett annat tryck än ett rockband, och orkesterns sound förändras i sin tur med de rockiga melodierna. Det finns en hel del givande detaljer och stundtals smälter de musikaliska traditionerna samman till något nytt. Men musiken är inte problemfri, det hörs alltför lite av den nakna råhet som man lätt förknippar med Bob Hund och det som tidigare gjorde dem till landets bästa liveband. Någon opera i traditionell mening är det inte heller. Synd! Det hade varit intressant att höra Thomas Öbergs vinglande sång jämte en operasångare. Istället blir musiken lite för trevlig och kantlös. Men kanske är det så de vill ha det.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons