Annons

”Idag har jag lärt mig kontrollera stressen”

Trots att arbetsbelastningen var orimligt hög erbjöds hon ingen avlastning. En dag sade kroppen ifrån på allvar.
Trots att arbetsbelastningen var orimligt hög erbjöds hon ingen avlastning. En dag sade kroppen ifrån på allvar. Foto: Bezav Mahmod

Stress på jobbet och på fritiden. Kroppen värkte men Linda fortsatte – tills allt brast. När hon blev sjukskriven för utmattning sökte Linda med ljus och lykta efter metoder för återhämtning. Till slut hittade hon sin ”mirakelkur” – medveten andning.

Under strecket
Publicerad

Linda Segerström, 37 år, har stressat under större delen av sitt vuxna liv.

Foto: Privat Bild 1 av 1

Under större delen av sitt vuxna liv har 37-åriga Linda Segerström stressat fram med andan i halsen. Senast arbetade hon som kommunikatör och administratör. Arbetsbelastningen var orimligt hög, vilket hon också påtalade för sina chefer. Men hon upplevde ingen avlastning, utan arbetade på i ännu snabbare takt för att försöka hinna med allt.

Även på fritiden höll Linda ett högt tempo. Hon levde ett socialt aktivt liv och hade svårt att säga nej när andra bad henne om olika tjänster. Kroppen signalerade allt tydligare att Linda behövde vila, men hon ignorerade varningstecknen och fortsatte med allt som hon föresatt sig att göra.

Annons
Annons
Annons