Idag: Eniro, Uppsidan, Peptonic och Råduppföljning

Dagens analyser och kommentarer från SvD Börsplus hittar du via länkarna nedan.

Eniro: Aktien rasar men konvertibeln är billig

Inför obligationsemissionen i september skrev Börsplus en längre analys. Där pekade vi ut preferensaktien som i princip värdelös medan stamaktiens enda lockelse var uppsidan i att köpa in sig i obligationen. Sedan dess har alla Eniros börsnoterade värdepapper tappat i värde. Börsplus tar nu faktiskt in några konvertibler i portföljen, även om vi inte tror på Eniro som bolag.

Börsplus köpråd: Här finns uppsidan i september

Halva topplistan är ny när Börsplus rankar de aktier där våra analyser pekar på största avkastningspotentialen. Kasinobolagen sticker särskilt ut.

Peptonic: Hoppas på placeboeffekt

Ett fallerat läkemedelsprojekt där placebo istället tas till marknaden. Kan det lyckas? Peptonic är mitt uppe i lanseringen av VagiVital och ska inte räknas ut. En viktig värdedrivare och kvalitetsstämpel nås om apoteken tar in produkten. Då kan det finnas uppsida i aktien.

Uppföljning: Köprådet i Bahnhof gav 63%

Och det är den största ljusglimten denna omgång. Vi fick rätt i våra råd för Tesla, Bahnhof och Byggpartner. Sämre gick det med Idogen, ICTA, Net Gaming och Wise. Andra aktier som analyserades var: THQ Nordic, Paradox, Zalaris, ICA, Alcadon, Hexagon, Nilörngruppen, Edgeware, Alimak och Cereno.

___________________________

Här samlar vi dagens analyser och korta kommentarer från SvD Börsplus. Mejla oss gärna på borsplus@svd.se om du har förslag eller frågor.

Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X