Idag börjar kriget – och felet är mitt

NEW YORK
Det är mitt fel att Sverigedemokraterna kom till makten. Jag skulle aldrig ha ignorerat den där farbrorn på flyget från Stockholm. Han ville prata om allt som var fel med det svenska samhället. När han frågade mig om mitt yrke var jag nära att ljuga, för jag visste vad som skulle komma: Han skulle ägna sju timmar åt att säga mig ett sanningens ord.

Under strecket
Publicerad
Annons

Sverige hade hamnat snett, förklarade han med emfas. Ingen talade om problemen med integrationspolitiken. Pressen bestod av en stor lurig vänsterkonspiration. Resten hade feministerna förstört. Sedan hans barndom, förlagd till ”Mitt liv som hund”-miljö, hade allt gått överstyr. Jag nickade artigt och stoppade vant in hörlurarna i öronen. Han skulle falla i glömska, och inte ens bli en anekdot. Jag glömde bort att han också hade rösträtt.

Men jag underskattade honom. Jag trodde aldrig att han skulle gå längre än till att tömma några fler småflaskor med likör och tuppa av framåt Grönland. Nu har han och hans medresenärer röstat fram sina representanter, som imorgon välkomnas till riksdagen av kungafamiljen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons