Annons

Ibn Rushd: Vi kan nå ut till de nyanlända

Alve Högman, Zana Muhammad och Zainab Marrakchi, studieförbundet Ibn Rushd.
Alve Högman, Zana Muhammad och Zainab Marrakchi, studieförbundet Ibn Rushd. Foto: Pressbilder

Studien om Ibn Rushd som presenteras i dag visar att vi uppfyller studieförbundens demokratisyfte och att vi behövs för att lyckas nå målgrupper som få andra når. Vi hoppas att resultatet ska bidra till en mer saklig debatt, skriver företrädare för studieförbundet Ibn Rushd.

Under strecket
Publicerad

I dag släpper Folkbildningsrådet en oberoende studie om Ibn Rushds verksamhet och demokratiska värdegrund. Arbetet har letts av Erik Amnå, professor i statskunskap vid Örebro universitet, och genomfördes efter att vi själva i en debattartikel i Svenska Dagbladet förra året begärt att Folkbildningsrådet skulle granska oss. Det var en unik begäran i en orimlig situation för att få ett slut på upprepade misstänkliggöranden av Ibn Rushds verksamhet.

Bakgrunden är att vi under de senaste åren har sett hur delar av debatten som tidigare främst funnits på högerextrema nyhetssidor har normaliserats. Idag ifrågasätter även opinionsbildare i väl ansedda nyhetsmedier Ibn Rushds ”egentliga” religiösa och politiska syften, och vissa menar att det statliga stödet bör dras in.

Annons
Annons
Annons