IBM flyttar svenska jobb till öst

IBM i Sverige flyttar vissa jobb till utlandet av de 538 som it-jätten varslade i mars i år. Samtidigt dementerar både svenska och danska IBM uppgiften att bolaget vill flytta mellan 400 och 500 jobb i Norden till låglöneländer.

Under strecket
Publicerad
Annons

I mars i år varslade IBM sammanlagt 538 personer vid bolagets anläggningar i Västerås, Eskilstuna, Linköping, Alingsås och Huskvarna. Västerås drabbades särskilt hård där 300 jobb försvann vid nedläggningen.

På tisdagen publicerade danska tidningen Börsen uppgiften att IBM vill flytta mellan 400 och 500 jobb i hela Norden till Estland och Sydafrika.
Det dementeras både från IBM i Danmark och Sverige.
– Jag kan inte kommentera det för jag vet inte vad de pratar om, säger Barbro Lådö, presschef på IBM i Sverige.
Enligt henne har de nya uppgifterna inget med IBM:s varsel i mars att göra. Men hon bekräftar samtidigt att en del av de 538 svenska tjänsterna nu flyttas till låglöneländer.
– I Sverige så kommer verksamheter att samordnas till de större IBM-orderna Stockholm, Malmö, Göteborg och Sundsvall. Men det kommer också att flyttas jobb utomlands inom det vi kallar ”shared services centers”. De centren ligger i Europa, företrädesvis i utvecklingsländer, säger Barbro Lådö.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons