Dyrast lussekatt är inte alltid bäst. När SvD-juryn sagt sitt om årets kandidater finns en överlägsen vinnare och lussebullen från det klassiska bageriet på Östermalm, som segrat två år i rad, petades ned från
Österrikiskt toppvin till skaldjurspastan och traditionell italienare till vinterns köttgryta. Mikael Mölstad listar månadens godaste nyheter
Mikael Mölstad: Halvsöta viner i stor volym till litet pris? Glöm det. Tradition, naturlig vinmakning och ökad kunskap tar vinlandet Tyskland till toppen
Som att komma oinbjuden till en fest men ändå känna sig välkommen. Punk Royale har tagit över klassikern Coco & Carmen på Östermalm och erbjuder en förstklassig matupplevelse som varken är trist eller fisförnäm
Linda Pérez: Hur smakar en vinprovare? Att på bästa vis kunna kombinera och förmedla ren analys med personlighet är en av vinskribentens största och mest kreativa utmaningar
Himmelska bubblor, körsbärsfruktig kriek eller en alkoholfri flirt? Linda Pérez har plockat fram några av adventsbordets godaste drycker
Julmat på restaurang är mer än en trist buffé, i dag tävlar kockarna om att erbjuda det mest gedigna julbordet. SvD:s Anna Norström guidar till sju krogar som serverar julbord av hög klass och tipsar om
Till den grottliknande mexikanska krogen tar vi oss gärna när som helst, med vem som helst. Maten är god, stämningen likaså och ambitionsnivån är hög men opretentiös. På Chelas äter du dig väldigt mätt
En sydkoreansk kock är ”förolämpad” efter att tidigare ha fått en stjärna i världens mest prestigefyllda restaurangguide. Nu stämmer han Michelinguiden för att ha omnämnts i den mot sin vilja
Utmanaren slår jätten Blossa – och får full pott tillsammans med en märkligt döpt överraskning. SvD:s vinexpert Mikael Mölstad korar årets bästa glögg
Högdragna och uteslutande uppfattningar passar inte runt vinbordet. Låt oss istället inspireras av varandra och främja en dynamisk värld av vin
Från pampig skumpa av suverän årgång till charmigt rödvin med hygglig prislapp. Andreas Grube tar fram helgens favoriter
Ta ett stycke amerikansk barbecue, lägg till en argentinsk grill och placera det hela i en lokal med rå industrikänsla mitt på Sveavägen. Vad blir resultatet? Något så svenskt som en restaurang vid namn
Från två stjärnor i Guide Michelin till konkurs. Nu växlar kocken Sayan Isaksson upp och tar in det thailändska köket i de anrika salongerna på Berns i Stockholm
Kantareller, pizza och långkokt viltkött står på menyn när Anders Melldén plockar fram några av senhöstens flirtigaste viner
Anders Melldén: Biodynamiskt, etiskt eller naturvin? Många är frågorna när det gäller att hitta ett vin som är så hållbart tillverkat som möjligt. Vilken vägledning behöver vinkomsumenten
Kombinationen film och god mat lockar. Med en krog som serverar rätter inspirerade från Japan och Peru är Bio Rio något bra på spåret. Men både smaker och service bör skruvas ett extra varv
Vart går Sveriges främsta kockar när de vill äta på en annan restaurang än den egna? I guideboken Where chefs eat, guidar kända kockar till sina favoritställen
Mikael Mölstad: Ett allt större intresse för urgamla vinstilar har såväl väckt liv i bortglömda vinregioner, lerkrukor och gamla druvsorter som främjat hållbar produktion
Spännande naturviner, klassisk gamay och en uppstickare från Rhônedalen står högt på listan till Systembolagets nyhetssläpp den 8 november
Överraskande, smakfullt, elegant, men samtidigt avspänt. Jim & Jacobs ”flickvän” Copine har allt som kan önskas, och lite till, av en skön kvarterkrog
Förr var det korvmojjen som utgjorde stans gatumat. I dag är matfloran större: från tacos till persiska baguetter. SvD:s Anna Norström guidar till några av Stockholms bästa gatumatskiosker
Från helgens pigga fördrink till vinet som smakar som allra bäst ett par dagar efter. Linda Pérez listar viner och musik som ger goda känslor
Linda Pérez: Det finns många sidor av en vinupplevelse och här har när – var – hur en stor betydelse. Låt oss väcka vinkänslorna
Den nya krogen i Gallerian serverar kompetenta men oinspirerade rätter. Men det är svårt att motivera varför man ska äta middag mitt i ett omysigt, ödsligt köpcentrum
Är du vinintresserad? Då är det kul att komma till en krog som erbjuder något extra. SvD:s vinexpert Mikael Mölstad guidar till sju Stockholmskrogar som är passionerade kring vinupplevelsen
Från österrikisk trotjänare till en burgundisk, prisvärd klassiker. Andreas Grube har plockat fram sex goda viner att njuta i höst
Andreas Grube: Vi borde prata mer om vårt ansvar som vinkonsumenter. Billigt boxvin är många gånger en tvivelaktig produkt i fråga om miljö och social hållbarhet
Trots traditionella kinesiska smaker når inte maten på China Kungsholmen några kulinariska höjder. SvD Krogguiden blir mätta men inte helt belåtna
Att hitta rätt bland huvudstadens alla kaféer är inte helt lätt. Med hjälp av White guide café 2019–20 guidar vi till Stockholms sju bästa ställen för en god fika