Annons

I skuggan av ett askmoln

ORUBBLIGT FAST. SvD:s kulturchef Stefan Eklund blev kvar i Berlin på grund av det isländska askmolnet – och fann världens främsta kulturstad bågnande av kontraster.

Uppdaterad
Publicerad
Den cirka två kilometer långa Karl-Marx-Allee med tv-tornet på Alexanderplatz i bakgrunden. Till höger överst: Restaurang Wintergarten ligger intill Käthe Kollwitz-museet.  Under: Brandenburger Tor och en Trabant för turister.
Den cirka två kilometer långa Karl-Marx-Allee med tv-tornet på Alexanderplatz i bakgrunden. Till höger överst: Restaurang Wintergarten ligger intill Käthe Kollwitz-museet. Under: Brandenburger Tor och en Trabant för turister. Foto: STAFFAN LÖWSTEDT

När ett askmoln från en vulkan hindrade återresan till Sverige syntes det enda tänkbara vara att söka upp en sal med målningar av Caspar David Friedrich.

Den cirka två kilometer långa Karl-Marx-Allee med tv-tornet på Alexanderplatz i bakgrunden. Till höger överst: Restaurang Wintergarten ligger intill Käthe Kollwitz-museet. Under: Brandenburger Tor och en Trabant för turister.

Foto: STAFFAN LÖWSTEDT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons