Annons

Maria Ludvigsson:I så fall krävs käbbel, Löfven

Statsminister Stefan Löfven visar upp sin Bronx Science-keps som han precis fått i välkomstpresent, under sitt besök på Bronx High School of Science.
Statsminister Stefan Löfven visar upp sin Bronx Science-keps som han precis fått i välkomstpresent, under sitt besök på Bronx High School of Science. Foto: LINUS SUNDAHL DJERF
Under strecket
Publicerad

Jag ska inte recensera deras politik, svarade Stefan Löfven när TT undrade om statsministern såg positivt på Obamas amnesti för illegala invandrare. En rimlig fråga som det hade varit intressant att få ett lite utförligare svar på. Men Löfvens förtydligande av ställningstagandet blev inte mer än en kommentar som hämtad ur en nyhetssändning ”han (Obama) har gjort den bedömningen”. Korrekt. Men vad vår statsminister tycker och hur han värderar presidentens bedömning står inte att finna.

**Däremot kunde Löfven **delge en intressant åsikt om den amerikanska arbetsmarknadens funktionssätt. ”Här har vi mycket att lära” konstaterade Löfven insiktsfullt när han informerats om genomsnittstiden för invandrade att få ett arbete. Så sant, i USA är trösklarna lägre och ingångarna fler, och vad det beror på kan Löfven med fördel ta reda på. Det är dock tveksamt om han och hans parti kommer att gilla det han finner.

Annons
Annons
Annons