Annons
X
Annons
X

I (S) kan ingen höra dig skrika

KÖRSVENNEN

Riksdagsförvaltningen har, såvitt känt, inte publicerat någon akustisk utvärdering av ljudsystemet, men signalen beskrivs av ledamöter och besökare som ”plågsam”, ”brandlarmet”, ”skrämmer livet ur mig” och ”kan ta livet av vem som helst”. Det finns högtalare i hela riksdagskomplexet, och sex minuter innan omröstning ljuder voteringssignalen.

Trots detta hördes signalen inte av Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Mikael Damberg och riksdagsbänknötaren Carina Hägg ifrån samma parti i torsdags.

De var i huset, men missade bägge vad som har kallats årets viktigaste votering. I samarbete med Sverigedemokraterna skulle de rödgröna kräva av regeringen att stryka höjningen av brytpunkten för statlig skatt. Som bekant vann regeringen omröstningen med en röst.

Annons
X

Men Damberg och Hägg, som kunde ha avgjort omröstningen, befann sig i andrakammarsalen. Och där var ljudet avstängt, säger S. Den röda lampan lyste dock.

Man förstår att S famlar efter en bortförklaring när gruppledaren – vars jobb är att piska ledamöterna att rösta rätt – klantar till det. Men det känns lite pinsamt.

För inte kunde väl förlusten bero på inkompetens?”

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X