I kväll börjar jakten på tredje majortiteln

Annika Sörenstam siktar på sin tredje raka majorseger – och det i en tävling som väcker många fina minnen. För tio år sedan fick hon sitt genombrott just i US Open. ”Jag kommer aldrig att glömma hur det kändes på det sista hålet”, säger hon nu.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Som nykomling på USA-touren 1995 ställde Sörenstam upp i majortävlingen US Open, och när torsdag hade blivit söndag så var det plötsligt hennes namn som syntes högst upp på ledartavlan.
Hon minns känslan:
– Jag hade inga förväntningar. Jag missade nästan att anmäla mig, man skulle tydligen anmäla sig på tisdagen och jag kände inte till reglerna så jag anmälde mig i sista minuten. Meg Mallon ledde mest hela tiden, har jag för mig, men jag gjorde några birdies i rad på de sista nio hålen och plötsligt så var jag i topp, berättar Sörenstam.

– Jag kommer aldrig att glömma mitt inspel på det sista hålet. Jag slog järnsexan och jag var så nervös att jag inte kom ihåg att ta med mig klubban tillbaka. På något sätt så lyckades jag med en tvåputt och bara satte mig ner för att vänta på det som skulle hända.
Det som sedan hände är historia.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons