Annons

Regnmannen - en trädgårdsberättelseI jakten på tjuvvattnare blir grannarna nästan militanta

Jonas Karlsson (född 1971) är skådespelare, dramatiker och författare. Som sistnämnda debuterade han 2007, med novellsamlingen ”Det andra målet”.  ”Regnmannen – en trädgårdsberättelse” är hans tredje roman.
Jonas Karlsson (född 1971) är skådespelare, dramatiker och författare. Som sistnämnda debuterade han 2007, med novellsamlingen ”Det andra målet”. ”Regnmannen – en trädgårdsberättelse” är hans tredje roman. Foto: Magnus Liam Karlsson

Bevattningsförbud och militanta grannar. Det är synd om den tidigare teaterchefen Ingmar, huvudpersonen i Jonas Karlssons nya roman om åldrande i en vanvårdad rosenträdgård.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

Ros är en ros är en ros – skrev som bekant Gertrude Stein, en utsaga som många har grubblat över sedan dess. Konklusionen är dock rätt enkel, fortsättningen är förstås: ... är en trädgård. Skådespelaren, dramatikern och författaren Jonas Karlsson har förstått saken. Nu har han publicerat ”Regnmannen – en trädgårdsberättelse", en kort, mångbottnad och mycket charmig saga om en bortglömd teaterregissör som blivit änkling, en vanskött men vacker rosenträdgård anlagd av den döda hustrun samt en alldeles för het och torr sommar.

Jonas Karlsson är numera lika uppskattad som författare som skådespelare. Han debuterade 2007 med novellsamlingen "Det andra målet" som följdes av "Den perfekte vännen", "Spår i snön" och "Spelreglerna". Romandebuten, "God jul", kom 2013 och "Jag är en tjuv" 2015.

Annons
Annons
Annons