I frisörens våld

Mod behöver inte handla om bungyjump, friklättring eller andra dödsföraktande aktiviteter. Det kan vara så enkelt som att gå till frisören och avsäga sig allt inflytande. SvD besökte Hårgänget, en kreativ salong i Stockholm där frivilliga hårmodeller flera kvällar i veckan ställer sitt svall till förfogande. In med fläta, ut med snagg - det kallar jag mod.

Under strecket
Publicerad
Annons

Alla behöver träna för att hålla formen - även proffsen. För frisörerna på Hårgänget blir träningskvällarna med frivilliga modeller en möjlighet att släppa kreativiteten fri.
Med andra ord, här klipps inga trista pager eller slitna toppar, här skapas frisyrer, hårkonst och kreativa lösningar.
Sophia Tollebrandt sitter lugnt tillbakalutad medan Charlie Lindroth tvättar hennes hår. Det är inte första gången hon är här som livegen modell och hon är inte heller orolig för ingreppet som väntar. I stället låter hon ödet vila lugnt i frisörens händer.

– Det ska bli roligt. Jag har gjort det här tidigare och det brukar bli bra.
Efter två timmar i den svarta skinnstolen har hennes lite urväxta halvpage blivit en så kallad halo à la 70-tal. En rundad kort frisyr med hög nacke. Inte riktigt vad hon hade tänkt sig och medan hon betänksamt och med något som liknar fantomsmärtor drar fingrarna genom det korta nackhåret mumlar hon:

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons