Annons

Tove Lifvendahl:I den lilla världen räckte tiden plötsligt till

Coronasöndag vid sjön Ekoln i Uppland. Många hade äntligen hittat tid för den där familjeutflykten.
Coronasöndag vid sjön Ekoln i Uppland. Många hade äntligen hittat tid för den där familjeutflykten. Foto: Tove Lifvendahl

Hemmakontor betyder mer effektivt arbete, även om det inte är lika roligt. Men också tid för att äntligen få det där hemmaprojektet i hamn.

Under strecket
Publicerad

Någon sade att man blir 13 procent mer effektiv av att arbeta hemifrån. Jag antar att det skiljer sig från yrke, person och dagsform, men håller det efter den senaste tidens egna erfarenheter inte för otroligt. I mitt fall är det ett par timmar om dagen som annars läggs på pendeltåg och dithörande transportpromenader som nu kan läggas på annat. Å andra sidan brukar jag ofta återhämta mig med sömn under resan, vilket (ännu) inte kompenseras av kortare vilostunder hemma.

Jag har sagt det förut: det är ett privilegium att arbeta som ledarskribent. Somliga behöver skjuta tankar på stora samhällsfrågor åt sidan för att kunna sköta sitt jobb, medan vi har förmånen att få ägna vår arbetstid just åt att fundera på dem. När det gäller coronaviruset tycks det dock dessvärre som om detta blir en otäck och svår långkörare.

Annons
Annons
Annons