I dag kan Pfizer återuppta frieriet till Astra Zeneca

I dag kan bli startskottet för en fortsättning på vårens pillerthriller. Pfizer kan nu åter börja slå sina lovar kring Astra Zeneca även om friarstråten, ett tag till, omgärdas med legala förbehåll.

Under strecket
Publicerad
Astra Zenecas anläggning i Mölndal.

Astra Zenecas anläggning i Mölndal.

Foto: TT
Annons

26 maj gav den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer upp försöken att förvärva Astra Zeneca. Det brittiska läkemedelsbolaget, med allt blekare blågula färger och med den svenske näringslivsprofilen Leif Johansson som styrelseordförande, hade då ställt sig kallsinnigt till en affär med det amerikanska bolaget. Ett pärlband av uppskruvade bud i våras ledde ingenstans.

Det tredje och sista budet från Pfizer avfärdades således i dag för tre månader sedan. Världens största läkemedelskoncern konstaterade kortfattat i ett pressmeddelande att budet på 55 pund per aktie var att betrakta som ett slutbud. Det fanns ingen möjlighet att gå vidare när Astra Zenecas styrelse ännu en gång gett kalla handen till den amerikanska uppvaktaren, var slutsatsen. Även brittiska budregler satte stopp för uppvaktningen vid denna tidpunkt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons