I dag kan allsvenskan avgöras av förbundet

I eftermiddag kan allsvenskan avgöras - av Fotbollförbundets tävlingsutskott. Och nu befarar personalen på förbundet att de ska ”översvämmas” av nya anmälningar. - Vi har fått ett 30-tal bara i höst vilket är betydligt fler än normalt, säger Elisabeth Aldaeus, sekreterare i tävlingsutskottet.

Under strecket
Publicerad
Annons

Klockan två i eftermiddag samlas fem av de sex medlemmarna - en kan inte närvara - i Svenska fotbollförbundets tävlingsutskott, för att fatta beslut i fyra kontroversiella ärenden:
Publikskandalen i måndags på Råsunda i derbyt Hammarby-AIK.
Publikskandalen på Idrottsparken i cupmatchen mellan Norrköping och Djurgården den 14 oktober.
Sharbel Toumas, Halmstad BK, spottloska mot Helsingborgs Claudieni Resende den 23 april.
Peter Ijehs, IFK Göteborg, armbåge mot Johan Andersson i Sundsvall den 17 oktober.
Touma och Ijeh riskerar avstängning och böter. För AIK väntar troligen spel på söndag hemma mot Örgryte inför tomma läktare samt kännbara böter, medan Djurgården lär få enbart böter, även om de också riskerar spel inför tomma läktare.
Anmälningarna mot Touma och Ijeh har kommit från personer som reagerat på händelserna i efterhand.

Vem som helst kan göra en anmälan, inom sex månader efter den aktuella händelsen. Personen får dock inte vara anonym. Om han eller hon är medlem i en förening ansluten
till Riksidrottsförbundet är förbundet skyldigt att pröva anmälan. Om anmälaren inte är medlem i RF-ansluten förening kan förbundet ändå välja att ta upp ärendet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons