Annons

I dag börjar förhören i Saab-rättegången

Victor Muller och Jan Åke Jonsson kämpade tillsammans för Saab Automobile, men det slutade med konkurs och nu rättegång om misstänka ekobrott. Här ses duon under tisdagens lunchpaus, på väg ut från tingsrätten för att äta.
Victor Muller och Jan Åke Jonsson kämpade tillsammans för Saab Automobile, men det slutade med konkurs och nu rättegång om misstänka ekobrott. Här ses duon under tisdagens lunchpaus, på väg ut från tingsrätten för att äta. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I dag hålls de första förhören i rättegången om misstänkta ekobrott i Saab Automobile före konkursen. Victor Muller ska berätta om sju miljoner kronor han fick i konsultarvode – på felaktiga grunder, enligt åklagaren.

TT
Publicerad

Victor Muller, som var bilföretagets siste storägare, styrelseordförande och vd, är åtalad för grovt försvårande av skattekontroll. Det är även hans vd-företrädare Jan Åke Jonsson och Saabs chefsjurist Kristina Geers, i rättegångens första del. Alla nekar till brott.

Chefsåklagare Olof Sahlgren på Ekobrottsmyndigheten anser dels att Victor Muller var för tätt knuten till Saab Automobile för att samtidigt få arvode som extern konsult, dels att avtal och fakturor om arvodet inte varit i ordning.

Annons
Annons
Annons