Kunglig hysteri i England inför VM-semin

En engelsk fotbollssupporter satt uppe på en tunnelbaneskylt vid stationen S:t Georges Cross i London efter 2–0-segern mot Sverige i VM-kvartsfinalen i lördags.
En engelsk fotbollssupporter satt uppe på en tunnelbaneskylt vid stationen S:t Georges Cross i London efter 2–0-segern mot Sverige i VM-kvartsfinalen i lördags. Foto: Matt Dunham/AP/TT

Landmärken har omvandlats till flaggor, pubar har slut på öl och "It's coming home" är orden på allas läppar.

32 miljoner människor i Storbritannien väntas följa VM-semifinalen mot Kroatien – och hoppas England tar sig till sin första final på över ett halvt sekel.

Samtidigt är polisen orolig för nya brott.

TT
Publicerad
Storbritanniens prins Harry, vänster, tillsammans med amerikanska hustrun Meghan vid ett besök i Irlands huvudstad Dublin.

Storbritanniens prins Harry, vänster, tillsammans med amerikanska hustrun Meghan vid ett besök i Irlands huvudstad Dublin.

Foto: Clodagh Kilcoyne/AP/TT
Annons

Legendarer som David Beckham och Gary Lineker har sagt orden i videoklipp – och supportrarna sjunger dem. "It's coming home" är meningen som gäller när herrlandslaget i fotboll under onsdagskvällen ställs mot Kroatien på Luzjniki-stadion i Moskva.

En referens till The Lightning Seeds låt "Three Lions" med de berömda slagorden "Football's coming home" som släpptes inför EM i England 1996. Men i stället för ett hemmamästerskap är det nu VM-pokalen som åsyftas, och ett möte med Frankrike i söndagens VM-final.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons