Annons

Hyresgästföreningen i blåsväder

Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN

PODD | 11 juni. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Hyresgästföreningen som har hamnat i blåsväder efter en granskning från Aftonbladet. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Hyresgästföreningen. Aftonbladet har släppt ett stort reportage med rubriken: ”Miljonlöner, massage och alkohol till Hyresgästföreningens toppvärvare”. Enligt Aftonbladets reportage kan lönen för en medlemsvärvare vara så hög som 1,4 miljoner om året. Aftonbladet menar att det här pekar på en osund kultur som ordförande Marie Lindgren har känt till, medan Hyresgästföreningen menar att nuvarande ledning inte alls ställer sig bakom de här ersättningarna.

Vem har rätt, och hur är det egentligen med ersättningarna och representationskulturen inom arbetarrörelsens breda sfär? Det diskuterar Lydia Wålsten och Olof Ehrenkrona tillsammans med Johanna Rapp, reporter på Aftonbladet som har skrivit reportaget. Caroline Thunved, kommunikations- och marknadschef på Hyresgästföreningen och Fredrik Kopsch, Universitetslektor i Fastighetsvetenskap vid Lunds universitet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons