Hyresavtal med Maranata granskas

Under strecket
Publicerad
Annons

Det var SvD:s artiklar om hur frikyrkan Maranata hyr den före detta Bällstalundskolan billigt av Stockholm stad och hyr ut en tvårummare till socialtjänsten i Liljeholmen för 59 000 kronor i månaden som fick Billström att agera.
Hon vill också veta om det finns fler oskäligt dyra avtal mellan socialtjänsten i Stockholms olika stadsdelar och Maranata. Stadsdelsförvaltningen i Liljeholmen redovisade i går för ledningen i Stadshuset hur de skött ärendet. Förvaltningen pekar på att man försökt hitta alternativ men att det varit svårt att få hyresvärdarna att acceptera den afghanska flyktingfamiljen som bor i tvårummaren.
Enligt stadsdelsförvaltningen i Liljeholmen är hyran förvisso mycket hög räknat på ytan, men tjänstemännen anser att den är ganska normal räknat per person - drygt 200 kronor per dygn. Felet är i första hand att nio personer bor på en sådan liten yta, anser stadsdelsförvaltningen.
SvD publicerade i går felaktiga uppgifter beträffande hyran som Maranata betalar till Stockholms kommun för
Bällstalundskolan. Gatu- och fastighetskontoret uppgav att hyran var 543 000 kronor om året. När hyreskontraktet kontrollerades på nytt upptäcktes att det skrivits om 1998. Den nya hyran är 1,6 miljoner kronor om året.

Bosse Brink

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons