Hyllade bagaren: Bara två saker får folk att köa

Svenske Emil Glaser är en av de kockar som lämnat restaurangvärlden för att starta bageri i Köpenhamn.
Svenske Emil Glaser är en av de kockar som lämnat restaurangvärlden för att starta bageri i Köpenhamn. Foto: Miriam Preis

Bagaren är den nya kockstjärnan. Köpenhamns gastrokultur har lett till bagerier lika avancerade som finkrogar. SvD Resor ställde sig i brödkön.

Under strecket
Publicerad
Richard Hart flyttade från Kalifornien till Köpehamn för att starta sitt eget bageri.

Richard Hart flyttade från Kalifornien till Köpehamn för att starta sitt eget bageri.

Foto: Miriam Preis
Emil Glaser startade bageriet Juno.

Emil Glaser startade bageriet Juno.

Foto: Miriam Preis
En läckert smörig och frasig mandelskapelse på bageriet Junos vis.

En läckert smörig och frasig mandelskapelse på bageriet Junos vis.

Foto: Miriam Preis
Kardemumma­bullarna som får folk att köa till Juno.

Kardemumma­bullarna som får folk att köa till Juno.

Foto: Miriam Preis
På intima Apollo bar kan man äta både croissanter och danskt rågbröd.

På intima Apollo bar kan man äta både croissanter och danskt rågbröd.

Foto: Miriam Preis
Köpenhamn passar för en weekendresa året runt.

Köpenhamn passar för en weekendresa året runt.

Foto: Miriam Preis
Annons

Med tanke på de senaste årens restaurangrevolution, som gett kockar en närmast rockstjärnelik status, är det intressant att Köpenhamns bästa bagerier numera drivs av just före detta kockar. Som gått från stressiga kvällsskift till tidiga morgnar, från snabba stektider till jästider så långa att de nästan kan beskrivas som mindfulness.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons