X
Annons
X

Hyllade Anna von Schewen

Den prisbelönta formgivaren Anna von Schewen rör sig bekvämt mellan olika genrer. Genom att undersöka och experimentera skapar hon både möbler, hus och utställningar.

Ett möte med Anna von Schewen blir en resa i tiden då hon med dators hjälp visar och berätta om sina arbeten. Hon scrollar förbi de två italienska sofforna, sänggaveln, stolarna, husen och den storsäljande galgen för att till slut hamna i botten där all information om fåtöljen Latta chair finns. Alltings början skulle man kunna säga.

– Projektet har sin utgångspunkt i korsetten och började som mitt examensarbete på Konstfack. Idén vidareutvecklades i samarbete med Helly Hansen och stolen fick så mycket uppmärksamhet att jag räknar den som mitt genombrott, säger hon.

Fåtöljen Dress formgavs ursprungligen till Riksbibliotekariens kontor på Kungliga Biblioteket.

Foto: Lennart Durehed Bild 1 av 7

Formgivaren Anna von Schewen

Foto: Knut Koivisto Bild 2 av 7

Ljusstaken Merry togs fram i samarbete med Gallery Pascale. Tillverkad av lackat trä och finns i olika färgställningar.

Foto: Mathias Nero Bild 3 av 7

Hug chair, som skapades år 2002 för Gärsnäs, har även avbildats på ett frimärke.

Bild 4 av 7

Smeralda är stoppmöbeln som tillverkas av italienska De Padova och som förra året gav Anna tidningen Residence stora designpris.

Foto: De Padova Bild 5 av 7

Latta chair är tillverkad av trälattor och funktionstextil. Eftersom stolen är tillverkad av metervara kan den tas fram i exakt den bredd kunden önskar.

Foto: Mathias Nero Bild 6 av 7

Soffan Undercover är ritad för italienska Zanotta. Öppningen i ryggstödet gör att olika lager av tyger blottas och gör att soffans utseende förändras.

Foto: Zanotta Bild 7 av 7
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X