Annons
X
Annons
X

Hylla Evangelium svd.se

[object Object]
Nya tidskriften Evangelium kommer ut fyra gånger per år – på nätet.

Evangelium är det uppfordrande namnet på en ny fristående nättidskrift med kyrkligt innehåll, som just har publicerat sitt första nummer. ”Som torget utanför kyrkobyggnaden vill vi att Evangelium ska vara ett rum för öppna samtal om svenskkyrklig kultur, idé och kritik.” skriver chefredaktören Sofia Lilly Jönsson, SvD-medarbetare liksom tidskriftens litteraturredaktör Josefin Holmström.

Kulturmaterialet ska framför allt bestå av bokrecensioner men även nyskriven litteratur. Första numret innehåller bland annat en nyskriven dikt av Göran Greider.

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Tidskriften ska komma fyra gånger per år. Ekonomin bygger i första hand på läsarnas prenumerationsavgifter, varav grupprenumerationer från församlingar beräknas stå för en stor del. Ledarmaterialet är dock öppet för icke-prenumeranter.

  Annons
  X

  – Svenska kyrkan präglas hårt av det har varit en myndighet. Vi är en ung generation som vill något annat med kyrkan, säger chefredaktören Sofia Lilly Jönsson.

  – Vi vill vara en uppstickare. För oss är gamla konflikter som kvinnoprästmotsåndet inte längre relevanta. Vi vill ställa frågan: Vad är kyrkans uppgift?

  Annons
  Annons
  X

  Nya tidskriften Evangelium kommer ut fyra gånger per år – på nätet.

  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X