Hybridernas salong i Genéve

Hybriderna rullades ut på löpande band i Genève. Men samtidigt var det gott om muskelåk. Häng med på en rundvandring i 77 500 kvadratmeter bilinferno.

Under strecket
Publicerad
Annons

De röda mattorna slingrar sig runt montrarna. Musiken dunkar i takt med de kostymklädda männen som stressar runt och byter visitkort. Här är kvinnorna reducerade till objekt som poserar runt utställningsbilarna eller – på sin höjd – får svara på de mest elemen­tära frågorna vid informationsdiskarna.

Över allt pratas det miljö. Det började på Genèvesalongen förra året, fortsatte på Frankurtsalongen i höstas men fick ett bakslag i Detroit i januari, där det plötsligt trängdes minst lika många muskelbilar bland miljöbilarna eftersom USA inte alls hunnit lika långt i sina miljökrav.

Här i Genève igen är den tyd­ligaste trenden hybridbilarna, alltså bilar som delvis drivs av en elmotor som drivs av ett batteri som laddas vid inbromsningar.

Jag hastar först iväg till Saabs monter där vd Jan-Åke Jonsson möter upp. Bredvid står den silvriga 9-X Biohybrid i ljus, nästan kal nordisk designmiljö. Vi undrar hur mycket av designen som kommer i den nya 9-1 som antagligen börjar tillverkas 2011.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons