Annons
X
Annons
X

Hustrun: skrämseltaktik av Israel

Den svenska musikern och konstnären Dror Feiler har ikväll ställts inför domstol i Israel på grund av sin delaktigheten i aktionen Ship to Gaza. Han betraktas som israeliska medborgare - vilket enligt hans fru Gunilla Sköld Feiler är helt felaktigt och enbart en skrämseltaktik från Israels sida.

– Jag har fått information genom Ship to Gazas styrgrupp och de säger ju att man anser att han inte är svensk medborgare utan har bestämt att han är israelisk medborgare. Men det är han inte för när han sökte svenskt medborgarskap för många år sedan fick man inte ha dubbelt medborgarskap, säger Gunilla Sköld Feiler.

Hur känns detta, är du orolig?

– Jag är inte så där väldigt orolig. Jag har ju varit så mycket i Israel och är ganska van vid att de kan skrämmas lite på det här sättet. Men Israel är ju en demokrati och måste därför också vara genomlyst så de kommer naturligtvis tvingas följa de principer som gäller.

Annons
X

Hade ni pratat om riskerna innan Dror åkte?

– Ja, självklart att vi pratat om det. Men han är ju en fri människa och han är beredd att ta konsekvenserna. Det är inte så att han är omedveten om att det funnits risker.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X