Annons

Hustrun: Jag skadade mig själv

I dag började rättegången mot den folkkäre artist som står åtalad för hustrumisshandel.
Enligt åklagaren ska han ha misshandlat sin fru vid två tillfällen under en och samma septemberkväll. Men kvinnan säger att det var hon själv som åsamkade sig skadorna.

Under strecket
Publicerad

Den inledande rättegångsdagen började med åklagare Elisabeth Kindbloms sakframställan. Enligt henne kastade artisten in frun i en husvägg natten den 14 september efter en hetsig diskussion på Birger Jarlsgatan. Kvinnan ska ha berättat för ett vittne att det var hennes pojkvän som misshandlat henne, skriver aftonbladet.se som var på plats i rättssalen.

När kvinnan senare under natten kom hem till parets gemensamma lägenhet började ytterligare en misshandel, enligt åklagaren. Flera vittnen såg hur artisten släpade in kvinnan i lägenheten i håret, och hörde skrik där inifrån. Enligt Kindblom slog artisten kvinnan med ett blockljus eller liknande föremål. Hennes kropp var efter de påstådda misshandlarna full av blåmärken och rodnader, hon hade skrapsår på händer, knän och armar och ett blödande sår i huvudet som fick sys ihop med elva stygn.
När polis anlände till platsen grep de artisten. Han hade då kvinnans blod på kroppen, klargjorde åklagaren enligt aftonbladet.se.

Annons
Annons
Annons