X
Annons
X

Jättehuset avgjorde – bytte till liv i ”Ångestmanland”

Vilket hus som helst hade inte kunnat få familjen Danielsson/Callicoat att flytta 52 mil. Om det inte varit för prästgården hade de aldrig fattat beslutet att byta liv.

Mattias Danielsson gjorde plus- och minuslista medan Elaine Callicoat sov på saken. I slutänden övervägde fördelarna med att flytta till prästgården i Junsele.
Mattias Danielsson gjorde plus- och minuslista medan Elaine Callicoat sov på saken. I slutänden övervägde fördelarna med att flytta till prästgården i Junsele. Foto: Privat

Mattias Danielsson minns loven hos mormor och morfar i Junsele. Trots den bjärta kontrasten till Upplands Väsby, där han växte upp, kändes det som ett andra hem. Ändå fanns aldrig tanken att bo där. Men när Elaine Callicoat, som är från Uppsala, och Mattias blev ett par kom hon också att trivas i familjens lilla stuga vid en sjö i utkanten av den ångermanländska orten.

Mattias Danielsson gjorde plus- och minuslista medan Elaine Callicoat sov på saken. I slutänden övervägde fördelarna med att flytta till prästgården i Junsele.

Foto: Privat Bild 1 av 6

Familjen Danielsson/Callicoat är redo att lämna Knivsta. Mattias avdramatiserar flytten till ett annat liv, 52 mil norrut: ”Människor gör så mycket större saker än att flytta 52 mil, det är ingen stor grej”.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 2 av 6

Hit går flyttlasset. ”Junsele är ju fortfarande inom landets gränser”, säger Elaine och berättar att hennes halvsyster med familj är på väg att flytta från USA till Sverige, till viss del för att de inte står ut med Trump.

Foto: IBL Bild 3 av 6

Att omskola sig vid en ålder av 40 år och flytta hela familjen 52 mil kan ses som dramatiskt för vissa. För Mattias Danielsson och Elaine Callicoat handlar det om att försöka leva livet på bästa möjliga sätt. Elaine säger att dagen hon fick sparken var en av de bästa dagarna i hennes yrkesliv.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 4 av 6

Istället för Upplands Väsby: betande kor vid Ångermanälven i Junsele.

Foto: Tor Lundberg/IBL Bild 5 av 6

Barnen Elis, snart 4 år, och Vera, 7 år, älskar att vara i Junsele.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X