Husdjurskontakt via nätet

Några forskare har löst problemet med att kunna klappa tuppen även när man inte är där.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är Mixed Reality Lab vid Singapores universitet som har kommit på den mer udda uppfinningen människa och fjäderfä-interaktion. Forskarna har byggt ett system som med hjälp av internet gör att en person alltid kan vara nära sitt älskade husdjur, om man nu har ett vill säga.

Lösningen bygger på både visuell och fysisk kontakt. Tuppen, eller kycklingen, placeras i en inhägnad som omgives av strategiskt placerade webbkameror. Fågeln kläs med en specialutrustad väst som innehåller små vibratorer och en sensor som känner av när fågelns ben rör på sig. Fågelns ägare kan nu sitta och interagera med husdjuret via internet. Till sin hjälp har han en kycklingdocka som är kopplad till nätverket.
I praktiken fungerar det så här: man kommer in till kontoret och sätter igång systemet. Kycklingdockan börjar nu röra sig på skrivbordet precis som din fågel rör sig hemma i inhägnaden. Tycker man att fågeln ser ledsen ut klappar man på dockan. Då skickas signaler över nätet till västen på kycklingen som i sin tur
känner av beröringen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons