Annons
X
Annons
X

Hur täckande är din lista över svenska företag?

Tillgången till statistik över antalet svenskar på Twitter är minst sagt begränsad. Den kanske enda uppdaterade listan drivs av Hans Kullin, konsult på Sermo Consulting som också driver bloggarna Media Culpa och Sociala medier.

Hur täckande är din lista över svenska företag?

–Jag har under 1,5 års tid samlat alla jag hittat. Det finns en wiki också, så företag har kunnat lägga till sig själva också. In nuläget finns det drygt 350 företag på listan. Jag tror inte det saknas några jättestora företag, men däremot finns det säkert en pr-konsult här och en restaurang där som inte finns med. Ganska många företag har gått in och registrerat sina namn, men inte börjat twittra ännu.

Får alla företag vara med?

Annons
X

–Grundkravet är att det är ett svenskt företag med en tydlig företagsavsändare. Dessutom har jag helt själsvådligt placerat medieföretag i en annan lista.

Vad är man ute efter om man följer ett företag på Twitter?

–Det är sådana saker som tillgång till exklusiv information före alla andra, erbjudanden och tävlingar. Men även sådant som produktnyheter och lediga jobb. När Twitter var nytt räckte det nästan med att finnas där för att få followers. Nu måste företagen börja förtjäna dem.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X