Hur reagerar USA på boken?

NAOMI KLEIN När Naomi Klein kom till Stockholm i veckan möttes hon inte bara av hängivna läsare av ­sina storsäljare No Logo och Chockdoktrinen utan också av kritik. SvD lät läsarna ställa sina egna frågor till den kanadensiska journalisten, som i sin senaste bok skriver om katastrofkapitalismens genombrott.

Under strecket
Publicerad
”Under Bush-eran har vi sett en normalisering av tortyr, masskontroll, brist på politisk insyn... Klimatförändringarna  accelererar... Så varför skulle jag säga att det går bättre? Det gör det inte.” Så svarar Naomi Klein på signaturen Johans läsarfråga om hon upplever att världen har blivit sämre eller bättre sedan hon skrev sin bok No Logo.

”Under Bush-eran har vi sett en normalisering av tortyr, masskontroll, brist på politisk insyn... Klimatförändringarna accelererar... Så varför skulle jag säga att det går bättre? Det gör det inte.” Så svarar Naomi Klein på signaturen Johans läsarfråga om hon upplever att världen har blivit sämre eller bättre sedan hon skrev sin bok No Logo.

Foto: DAN HANSSON/SVD/KOD 30062
Annons

Bredden är stor på de frågor som läsarna har mejlat SvD. Det är allt ifrån beundrare som tycker att teorierna i hennes senaste bok är fantastiska till hårda kritiker som undrar hur hon bemöter debattören Johan Norbergs angrepp i nya boken Allt om Naomi Kleins nakenchock. I den hävdar han att Naomi Kleins teorier – om att nyliberala ekonomiska reformer brukar följa direkt i chocken efter stora katastrofer – inte är belagda och att hon har feltolkat nationalekonomen Milton Friedman.

Vilken är den viktigaste frågan i världspolitiken nu framöver?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons