Hur påverkar köttfusket dig?

Just nu svarar SvD:s livsmedelsreporter Henrik Ennart på konsumentfrågor om den pågående köttskandalen.

Under strecket
Publicerad

”Hästköttet är det vi säljer allra bäst av, biffarna är storsäljare”, säger Carol Nakhle Bronco's bar i Vasastan.

Foto: LARS PEHRSON
Annons

12:29 Calle Sandstedt:
Hej och välkomna till chatten om köttfusket. SvD:s livsmedelsreporter Henrik Ennart svarar på dina frågor. /Calle Sandstedt, moderator

12:29 Hasse:
Hej Henrik. Finns några producenter/leverantörer av frysta kötträtter som är mer pålitliga än andra? Tycker det är jättesvårt som konsument att bilda mig en informerad uppfattning!
Henrik ennart:
Det är svårt för mig att ranka företag. Själv litar jag mer på det kött som har svensk ursprungsmärkning. Då har företaget gjort ett åtagande. Om det saknas ursprungsmärkning vet de uppenbarligen inte själva vad som är i färdigmaten utan litar på sina egna underleverantörer.

Annons
Annons
Annons