Annons

Hur mycket fuskas det med restaurangmaten?

Den senaste matskandalen har satt färdigmaten i fokus. Ändå är förpackad mat under långt större kontroll än den mat som serveras på restaurangerna. Sverige måste kräva av restauranger att de informerar sina gäster om allt maten de serverar innehåller, skriver Ingalill Bjöörn, ordförande Astma- och Allergiförbundet.

Under strecket
Publicerad

Restaurangkök.

Foto: KENT SKIBSTAD/SCANPIX Bild 1 av 1

Restaurangkök.

Foto: KENT SKIBSTAD/SCANPIX Bild 1 av 1
Restaurangkök.
Restaurangkök. Foto: KENT SKIBSTAD/SCANPIX

Fusk med information om innehållet i förpackad färdigmat upprör många och inte minst ansvarig minister Eskil Erlandsson tycker att det är självklart att konsumenten ska få information om vad man äter. När det gäller förpackad mat är regelverket gammalt och relativt tydligt. Trots detta sker det uppenbarligen ett omfattande fusk.

Annons
Annons
Annons