Analys

Johanna Garå:Hur länge orkar ”Mou”?

José Mourinho har två tuffa veckor bakom sig. Utöver ännu ett nederlag mot Barcelona har han tvingats utstå burop från de egna fansen och åter fått kritik för uppträdande och spelsätt. Dessutom har en läcka avslöjat sprickor i spelartruppen. Jag undrar: har portugisen fått nog av Real Madrid?

Publicerad
José Mourinho.

José Mourinho.

Foto: ALBERT GEA/REUTERS
Annons

Ryktet började cirkulera efter mötet med Athletic Bilbao förra söndagen. Trots att Real Madrid vann med 4–1 vände delar av Santiago Bernabéu sig emot den egna tränaren. När Ultras Sur, klubbens mindre trevliga supportergrupp, började sjunga José Mourinhos namn möttes de av busvisslingar och burop. Dagen efter dök ryktet upp att portugisen vill lämna Madrid den 30 juni, och det kom från flera olika håll.

Men laget leder ju ligan och har inte tappat en enda poäng i Champions League – varför blev ”Mou” utbuad? För att anrika Real Madrid ägs av medlemmarna och en del av dem tycker inte att portugisen representerar klubbens värdegrunder. Han uppför sig föga gentlemannamässigt och de vill inte se sitt lag spela så defensivt och brutalt som vid flera av mötena med Barcelona. Som till exempel för tio dagar sedan då Madrid, i den första cupkvartsfinalen mot ärkerivalen, spelade både väldigt defensivt och uselt – trots att man hade hemmaplan. Dessutom trampade galningen Pepe medvetet på Lionel Messis hand.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons