Annons
X
Annons
X

Hur känns det att ta en plats bland de stora?

q Fråga & Svar Jens ÖhlingI dag blir han, också officiellt, en av de stora ishockeyspelarna i Djurgården: fyrfaldige svenske mästaren Jens Öhling, 40, får namn och sitt tröjnummer 11 hissat till taket i Globen.

– Upp bland de stora...jag känner mig stolt. Det är en bra samling som hänger där, säger Öhling.
Du tar plats bland Roland Stoltz (nr 2), Sven Tumba (5), Lasse Björn (12), Håkan Södergren (22) och Thomas Eriksson (27). Kommentar?

– "Rolle", Lasse och Tumba är ju institutioner i både svensk hockey och i världen. Håkan och Thomas är väl mer Djurgårdsprofiler...som jag, spelare som nådde en bra nivå i Dif.
Under 18 säsonger och sammanlagt 715 matcher (näst mest i landet efter Luleås Roger Åkerström) har du slitit ut många Dif-tröjor Snyggast och fulast?

Annons
X

– Snyggast var sista säsongen (1996-97), en klassiskt blå. Fulast..? Den där ljusblå pyjamasen med en joker på. Det var ett j-la påhitt. Dagens Dif-dräkt är också okej.
Och så blir du hissad före matchen mot Färjestad. Några bra FBK-minnen?

– Jag minns inte att jag förlorade någon match mot dem..., nä, men 1991 när vi vann tre raka i finalen mot FBK. Eller 1987 när vi vann med 13-0 och jag gjorde fem mål.
Till sist: vad gör du i dag?

– Jobbar som fastighetsmäklare, främst i Nacka och Värmdö. Jag har inga hockeyuppdrag men brukar hjälpa till ibland i Boo IF där min son (Erik, 9) och dotter (Emy, 11) spelar.
Elitserien i dag: Djurgården-Färjestad, Malmö-AIK, Västra Frölunda-Luleå, Brynäs-Timrå, Modo-Linköping.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Janne Bengtsson

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X