Annons

Per Gudmundson:Hur har ni mage att kalla er feminister?

Delar av den feministiska regeringen vid Folk och försvars rikskonferens i Sälen, där Brå presenterade ny statistik om kvinnors otrygghet.
Delar av den feministiska regeringen vid Folk och försvars rikskonferens i Sälen, där Brå presenterade ny statistik om kvinnors otrygghet. Foto: Henrik Montgomery/TT
Under strecket
Publicerad

Oron för brottsligheten breder ut sig i samhället. Samtidigt sjunker förtroendet för polisen. Det visar Nationella trygghetsundersökningen 2017 (NTU), som Brottsförebyggande rådet presenterade på tisdagen. Andelen svenskar som oroar sig för brottsligheten i stor utsträckning har ökat med 16 procent, och utgör nu nästan en tredjedel av befolkningen. Andelen som tvivlar på polisens förmåga växer ännu snabbare. Var femte svensk har nu lågt förtroende för polisen.

Mest påtaglig är kvinnors otrygghet. 30 procent av kvinnorna känner sig osäkra när de vistas utomhus på kvällen. 12 procent undviker att gå ut på kvällen. 23 procent av kvinnorna känner stor oro för att utsättas för överfall eller misshandel. Lika stor andel oroar sig för bostadsinbrott.

Annons
Annons
Annons