Hur gör jag en snabb karriär på jobbet?

Ett bra sätt att höja sitt intellekt är att kunna tänka långsiktiga sammanhängande och oavbrutna tankebanor. Skydda dig genom att använda tysta avdelningar, använd brusreducerande hörlurar.
Ett bra sätt att höja sitt intellekt är att kunna tänka långsiktiga sammanhängande och oavbrutna tankebanor. Skydda dig genom att använda tysta avdelningar, använd brusreducerande hörlurar. Foto: Colourbox Ill: Jennifer Dysell

Ung men ambitiös och vill klättra i graderna. Jobbexperten ger råd om hur du kan positionera dig för toppjobbet – och varnar för fällorna som kan göra dig tokig eller utbränd.

Under strecket
Publicerad
Annons

Fråga: Hej. Jag är en ambitiös kvinna i mitten av 20-årsåldern som vill göra snabb karriär på jobbet. Jag jobbar som HR-manager i ett stort företag och vill bli HR-direktör. Jag undrar om du har några goda råd att ge mig. Jag har kunskaperna som krävs för tjänsten, men är kanske lite för ung. Hur kan jag komma i fråga för en sådan tjänst?

Morten Røvik, produktivitetsexpert: Ditt värde som chef på toppnivå är direkt knutet till din förmåga att hantera stora mängder av tvetydighet och ofullständighet utan att bli tokig. Det låter kanske som ett skämt, men jag är fullständigt allvarlig här.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons