Annons

Claes Arvidsson:Hur blir det med procenten, Annie Lööf?

Är C redo att följa M i försvarsfrågan?
Är C redo att följa M i försvarsfrågan? Foto: Henrik Montgomery/TT

Anna Kinberg Batra har gjort gemensam sak med Liberalerna och KD och vill att försvarsanslaget ska höjas till två procent av BNP. I morgon kl 12 kan Annie Lööf i sitt sommartal på Hasselbacken skapa en enig borgerlig allians. Inte heller i försvarspolitiken erbjuds det gratis lunch, skriver Säkerhetsrådets redaktör Claes Arvidsson.

Under strecket
Publicerad

Plötsligt händer det. Häromdagen fick jag en bekräftelse på att Moderaterna verkligen har lagt om försvarspolitiken. Hittat tillbaka. Från långt-bort-i-stan. Och från försvaret som budgetregulator. Bekräftelsen kom inte bara i form av en inbjudan till pressträff om försvaret (senast det hände är så länge sedan att jag inte ens minns det), utan dessutom inbjudan till en efterföljande diskussion.

Hur det gick till när man gick bort sig och vad detta innebar för politiken finns återberättat i Fritt Fall: Nedslag i debatten om försvar och säkerhet i Sverige. Det är en politik som har lämnat mycket bitterhet efter sig därute, men det är bättre att se framåt än att hänga fast vid kritiken av den gamla. När den faktiskt blir bättre.

Annons
Annons
Annons