Annons
X
Annons
X

Hur är stränderna i Dubai?

Hej!

Planerar att resa iväg till solen efter nästa vinter, men har inte så många dagar över. Vi vill ha värme och shopping och har därför fastnat för Dubai. Men hur är det stränderna där? Finns det några som är bra och är de i så fall tillgängliga för allmänheten eller är det bara hotellstränder?

Mvh Christer och Magdalena

[object Object]
Visst finns det bra stränder i Dubai! Reseexperten tipsar Foto: COLOURBOX

Visst finns det bra stränder i Dubai, Den mest kända är Dubai är Jumeirah beach, som till största del består av hotellägda delar.

Den mest kända stranden är Jumeirah beach, som är lång och som till största del består av hotellägda delar. Men det finns en öppen del som är gratis, samt en annan öppen och lite finare öppen del som kostar cirka 30 kronor. Vill man komma in på de hotellägda delarna kan det bli dyrt. Det kan kosta från omkring 200 kronor upp till 600 kronor per person och dag.

Tre tips: Jumeirah open beach Gratis och helt okej del av Jumeirah beach. Här finns duschar, toaletter och matställen. Se upp för de starka strömmarna (gäller längs hela långa Jumeirah beach)

Annons
X

Jumeirah beach park. Också en del av Jumeirah beach. Ligger en dryg halvmil från Dubais centrum. Stort och välskött. Inte gratis men öppen för allmänheten. Inträde: 5 dirham, solstol: 15 dirham. Måndgar endast för kvinnor och barn.

European Beach Riktigt skön strand som också är tillgänglig för alla. Här har man ra utsikt över det spektakulära hotellet Burj al Arab som liknar ett segel. Stranden kallas European Beach för att det är mycket europeiska turister här. Inträde är detsamma som för Jumeirah beach park,

LÄS MER:
En dag i Dubai

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  LÄS MER:
  Rena rama lyxöken

  Annons
  Annons
  X

  Visst finns det bra stränder i Dubai! Reseexperten tipsar

  Foto: COLOURBOX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X