”Hundraårig matmyt – som har orsakat störst skada”

”Vi måste sluta hänga upp oss på enstaka molekyler i maten”, säger Tim Spector.
”Vi måste sluta hänga upp oss på enstaka molekyler i maten”, säger Tim Spector. Foto: Lars Pehrson

Många av de budskap vi länge matats med och uppfattar som sanningar kring mat stämmer inte. Oron för småsaker skymmer större risker. Det hävdar den brittiske professorn i genetik Tim Spector.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Tim Spector.

Tim Spector.

Foto: Lars Pehrson
Professor Tim Spector pratar om mat – och betydelsen av tarmfloran – i brittiska tv-programmet ”This morning” 2018.

Professor Tim Spector pratar om mat – och betydelsen av tarmfloran – i brittiska tv-programmet ”This morning” 2018.

Foto: Ken McKay/ITV/TT
Tim Spector med sex av de tvillingpar han nu studerat i 30 år, vid St Thomas's Hospital i London, 2013.

Tim Spector med sex av de tvillingpar han nu studerat i 30 år, vid St Thomas's Hospital i London, 2013.

Foto: David Parker/ANL/TT
Annons

Kött är en stor cancerrisk. Ät inte en sotig grillkorv. Smör kan ge hjärtinfarkt. Dra ned på saltet. Ät mycket fet fisk och lita på doktorns kostråd.

Känner du igen varningarna?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons