Hundarna tar över på Dramatens lilla scen

Ett gäng poetiska hundar intar Dramatens lilla scen. Det är Barnpoesifestivalen som arrangeras för sjunde året, denna gång under namnet Dogs - hundarnas svar på Cats. På scen presenteras också de tre vinnarna i den stora poesitävlingen för barn och unga.

Under strecket
Publicerad
Annons

Som en röd tråd genom den lite mer än en timme långa föreställningen löper författaren och musikern Elsie Petréns figur Kommissarie Tax, på scen gestaltad av skådespelaren Anders Linder tillsammans med bandet Komphundarna. Snabbt artar sig föreställningen till en detektivhistoria i sann Tax-anda. Någon har nämligen stulit hans saxofon. Polis, polis!

Man skulle kunna säga att det är musikern och författaren Elsie Petréns fel - eller förtjänst - att hela festivalen går i hundens tecken. Madeleine Grive, festivalens regissör, fick nämligen med sig hennes Kommissarie Tax-skiva, som kom ut i somras, på en bilresa i Europa och blev såld på låtarna. När Grive kom hem ringde hon Elsie Petrén och tillsammans har de skrivit manus till årets festival.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons