Annons

Hummer kan få revansch – som elbil

General Motors (GM) inleder en elbilssatsning värderad till 7,7 miljarder dollar. Den ska resultera i rejäla suvar och pickuper – och kanske märket Hummers återkomst, uppger källor enligt nyhetsbyrån Reuters.

Under strecket
TT
Publicerad

Projektet à 75 miljarder kronor presenteras som del i en uppgörelse med motorfacket UAW i USA, vars strejker den senaste tiden kostat GM stora belopp. Bilarbetarna, som ska rösta om uppgörelsen nästa vecka, lockas med att elmodellerna innebär nysatsningar på klassiska fabriker som Hamtramck i Detroits utkanter.

Det handlar om pickup- och suv-modeller i de större format som är mycket populära i USA, under varumärkena GMC, Cadillac och alltså eventuellt även Hummer.

UAW-medlemmar strejkar i Hamtramck tidigare i oktober. En elbilssatsning ingår i GM:s försök att komma överens med facket.

Foto: Carlos Osorio/AP/TT Bild 1 av 2

Jättejeepen Hummer tillverkades fram till 2010 och var ökänd som bensinslukare. Den har dock redan elektrifierats i mindre skala, som här när företaget Raser visar upp en laddbar version för Kaliforniens dåvarande guvernör Arnold Schwarzenegger 2009.

Foto: Rich Pedroncelli/AP/TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons