Ulrika Arph-Thott är creative director på bostadsutvecklaren Oscar Properties, som är aktuell med det nya bostadsprojektet Nybrogatan 19.
Ulrika Arph-Thott är creative director på bostadsutvecklaren Oscar Properties, som är aktuell med det nya bostadsprojektet Nybrogatan 19. Foto: Jonas Eng/Pressbild
Min Helg

”Jag tycker om känslan av att vara onåbar”

Ulrika Arph-Thott, creative director på Oscar Properties, om en helg som kickstartas i London och avslutas med serier hemma på Djurgården.

Jag vaknar upp i London på fredagsmorgonen. 

Annons

Kvällen innan var jag på en fastighetsgala där vi på Oscar Properties vann en rad priser för våra projekt. Träffar en av mina bästa och äldsta vänner som bor här för en frukost på Granger & Co. Äter en avokadomacka och pannkakor som jag sköljer ner med en cappuccino och känner hur jag långsamt blir människa igen. 

Efter ett möte med ett produktionsbolag – vi planerar just nu en film till Oscar Properties – är det dags att säga tack och hej till London för denna gång.  

Väl hemma i Sverige på kvällen lagar vi pasta med tryffel från vårt landställe på norra Gotland.

Enda gången mobilen är avstängd är när jag flyger, och jag tycker om den tillfälliga känslan av att vara onåbar. Passar på att lyssna på musik och plöja tidningar. Varvar mellan favoriterna Monocle, Architectural Digest och Wallpaper och fördjupar mig även i kändisskvaller från guilty pleasure-varianter som Hello och Grazia. Det ena behöver inte utesluta det andra.  

Väl hemma i Sverige på kvällen lagar vi pasta med tryffel från vårt landställe på norra Gotland. Under helgerna brukar vi ofta äta middag med vänner här hemma. När gästerna kommer springer Baltzar och hans kompis runt för fullt. Vid ettsnåret avviker vännerna och vi går och lägger oss. 

Jag gillar konceptet med flera restauranger på samma ställe och gemensamma sittplatser.

Vår son är morgonpigg och väcker oss tidigt på lördag morgon. Vi tillbringar några timmar i trädgården med att fixa och röja. Efter den obligatoriska eftermiddagspromenaden parkerar vi oss i soffan och tittar på tv-serien The Night Of. Jag somnar redan efter förtexterna. Det finns få saker som slår att dagsslumra på soffan. 

I somras fick vi biljetter till kvällens konsert med Mary J. Blige och Maxwell. Innan konserten åker vi till Ringen i Skanstull för att äta på Teatern. Jag gillar konceptet med flera restauranger på samma ställe och gemensamma sittplatser. Vi beställer en biffsmörgås och Stockholms bästa tunnbrödsrulle från Magnus Nilssons korvkiosk. Köper även en ramen från Adam/Albin innan vi mätta beger oss mot Annexet. 

Himmelriket för en tvååring, men helvetet på jorden för min man och mig. 

Maxwells falsett är i världsklass och de kör med åttamannaband i klassisk RnB- och soul-stil. Favoritlåtarna under kvällen är Get to know ya och A womens worth. 

På söndag morgon äter vi frukost hemma hos min syster och tar en promenad i Humlan där vi besöker lekplatsen. Himmelriket för en tvååring, men helvetet på jorden för min man och mig. 

På vägen hem åker jag förbi Oscar Properties senaste bostadsprojekt Nybrogatan 19, en sekelskifteskola som omvandlas till 49 bostadsrätter. Vi har bland annat  inspirerats av konstnären och skulptören Tony Cragg och hans unika känsla för material. Visningsvåningen börjar bli klar och jag ser till så att alla detaljer blir rätt. 

Hemma igen packar jag inför veckans jobbresa till San Francisco där jag ska besöka Stanford University och kolla in The Battery. Det sistnämnda är ett coolt, koncepthotell som dagligen har konstutställningar, live-gigs, rundabordssamtal och seminarier. 

Kvällen avslutas i soffan framför serierna Westworld och The Night Of. Som vanligt somnar jag redan efter introt.

Till Toppen