Annons

Hultsfred kämpar för att överleva

Olyckskorparna har kraxat ända sedan förra sommaren då Hultsfredsfestivalen hade ett katastrofår. De menar att festivalen sjunger på sista versen. Men arrangören, föreningen Rockparty, har ridit ut många stormar sedan den första Hultsfredsfestivalen 1986.

Publicerad

I senaste numret av tidningen Filter gör journalisten Ika Johannesson en genomgång av händelserna som följde efter festivalen 2007. Interna stridigheter i arrangörsledet avslöjas. VD:n JP Bordahl fick kicken. Per Alexandersson, som en gång i tiden var med och startade Rockparty, kom tillbaka och tog hans plats. Rubriken på artikeln är ”Sista dansen?”. I Expressen kan man hitta en krönika med rubriken ”Flopprisk i Hultsfred” signerad musikskribenten Anders Nunstedt.

Redan 1995 befann sig Hultsfredsfestivalen i en liknande kris som den vi har i år. Året innan hade man bokat band som Oasis, Blur, Primal Scream, Midnight Oil och Motörhead. Men publiken räckte inte till. Dessutom skakades Rockparty av inre stridigheter. Dåvarande festivalgeneralen Håkan Waxegård fick gå.

Annons
Annons
Annons