Hultqvists kritiserar Björklund: ”Helt fel”

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) avvisar Jan Björklunds antydningar om att politiska påtryckningar kan ligga bakom att generalmajor Anders Brännström fått sparken. (Arkivbild)
Försvarsminister Peter Hultqvist (S) avvisar Jan Björklunds antydningar om att politiska påtryckningar kan ligga bakom att generalmajor Anders Brännström fått sparken. (Arkivbild) Foto: Henrik Montgomery/TT

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) vill att Jan Björklund (L) tar tillbaka antydningar om att politiska påtryckningar ligger bakom att generalmajor Anders Brännström fått sparken.

L-ledaren kontrar med att KU-anmäla Hultqvist.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Det var i fredags som ÖB Micael Bydén meddelade att Brännström inte kommer att få leda Försvarshögkvarterets totalförsvarsavdelning. Brännström var tänkt att bli chef för den avdelningen även om det formella beslutet inte var fattat.

Anders Brännström säger själv att han fick sparken på grund av en debattartikel i Svenska Dagbladet och en intervju med DN. I intervjun svarade Brännström ja på en fråga om krigsförbanden skulle vara chanslösa vid ett angrepp.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons