HSMG bygger sin idé på konkurser

SYSTEMATISKT Städ- och servicebolaget HSMG har gjort konkurser till en affärsidé. Samtidigt som bolaget tagit kontrakt på allt fler hotell under 2000-talet har deras affärsverksamhet gått omkull ett flertal gånger. Men trots stora skatteskulder och domar om ekonomisk brottslighet fortsätter verksamheten som om ingenting har hänt.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Bortstädade miljoner. Efter SVD granskning förlorar HSMG prestigekontrakt.

Bortstädade miljoner. Efter SVD granskning förlorar HSMG prestigekontrakt.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Annons

Verksamheten har gått i konkurs ett flertal gånger och lämnat en rad ekonomiska oegentligheter bakom sig. Nu kan SvD avslöja att de värdefulla kontrakten med hotellen bara flyttats till nya bolag samtidigt som stora skatteskulder lämnats till staten.

I mitten av 2000-talet använde sig HSMG:s ledning av falska fakturor från bolag som de själva styrt. Metoden liknade ett klassiskt målvaktsupplägg där bolaget som har avtalen med hotellen kvittar sitt överskott mot osanna fakturor från underentreprenörer. Ett av dessa upplägg var nyligen föremål för en domstolsprocess i Kammarrätten, som gick på Skatteverkets linje om att HSMG och dess föregångare styrde hela verksamheten och därför skulle betala de uteblivna skatterna och arbetsgivaravgifterna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons