HP gör WebOS fritt tillgängligt för alla

It-företaget HP hoppas få fram ett nytt alternativ för tillverkare av smarta mobiler och surfplattor. Genom att göra operativsystemet WebOS fritt tillgängligt för alla vill HP utmana Google och Microsoft. Dessutom får tillverkarna ett nytt redskap att använda mot Apple.

Under strecket
Publicerad
Annons

Meg Whitman, nybliven koncernchef för amerikanska HP, har till sist bestämt sig för vad bolaget ska göra med operativsystemet WebOS. Systemet är till för allt från mobiler och surfplattor till skrivare och en rad andra produkter som behöver koppla upp sig till internet för att använda olika tjänster.

HP gör nu WebOS fritt tillgängligt för alla tillverkare och utvecklare som vill ta fram apparater som använder systemet eller utvecklare som tar fram program som kan användas ihop med WebOS. Vid sidan av de omkring 600 anställda på HP som arbetar med WebOS hoppas bolaget därmed att väldigt många fler ska bidra till utvecklingen och göra WebOS till ett attraktivt system. Principen är att systemet får användas fritt men förbättringar som görs måste också bli tillgängliga för alla.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons