X
Annons
X

”HP” gav krydda åt Landskronas mål

LANDSKRONA Trots att det ännu är tidigt på året glittrar vattnet inbjudande, ljusgrönt längst in vid Lill- Olas sandstrand. Om man låter blicken följa den bruna piren rakt ut i sundet vilar ögonen till slut på Ven. Det var här han sträckte ut sin långa lekamen och låg och solade före match, Hasse Persson.
När svartvitrandiga själar i dag samlar sig för allsvensk avspark mot ärkerivalen Helsingborg är det på sin plats att hylla den störste bollspelaren i Bois snart 90-åriga historia.
Bollspelare och bollspelare "HP" var så mycket mer.

– Han var alltid mest brunbränd av alla. Och så hade han vit kostym när han var ute på kvällarna. En gång fick jag som grabb cykla med farsan och Hasse Persson hit till Borstahusen och bada före en match. Det var otroligt stort. Bara att få ligga bredvid honom. När det var dags för match reste han sig och svepte in dubbskorna i badhandduken och satte dem på pakethållaren. Han cyklade alltid till IP och kom väl dit 20 minuter före avspark. Det var något
magiskt i luften när Hasse sprang ut till match. Nämn hans namn än i dag och de äldre gubbarna far upp i himlen, säger Johan Nilsson, marknadsansvarig i Bois.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X