Hovsjöärendet tas inte upp på nytt

Utredningen om en 11-årig pojkes död, där en 12-årig kamrat pekats ut som den som dödade honom, återupptas inte. Arkivbild.
Utredningen om en 11-årig pojkes död, där en 12-årig kamrat pekats ut som den som dödade honom, återupptas inte. Arkivbild. Foto: TT

En tolvårig pojke pekades 2001 ut som skyldig till att ha dödat en elvaårig kompis i Hovsjö, Södertälje. Men utredningen och förhörsmetoderna har senare kritiserats.

Efter en lång granskning av ärendet har åklagare nu beslutat att inte återuppta förundersökningen.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

– När jag har gått igenom utredningen från 2001 har jag kommit fram till att sammantaget är den så pass bra, och ger en såpass bra bild av händelseförloppet, att man har nått syftet med utredningen. Och det finns inte anledning att göra några fler utredningsåtgärder, säger Katarina Lenter, vice chefsåklagare och den som undersökt fallet.

Det var i maj 2001 som elvaåringen hittades död i en skogsslänt i Hovsjö. Han hade dödats med en sax. Misstankarna riktades snabbt mot offrets bästa vän, en tolvårig pojke som också var den som hittade kroppen. Sedan nya uppgifter framkommit beslutade åklagare att gå igenom handlingarna i ärendet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons