Annons

Hovrätten skärper straff för Malmömord

Brottsplatsen i september år 2016: Polisens tekniker undersöker bilen efter skjutningen. Arkivbild.
Brottsplatsen i september år 2016: Polisens tekniker undersöker bilen efter skjutningen. Arkivbild. Foto: Emil Langvad/TT

En 22-årig man dömdes tidigare i somras i tingsrätten till nio år och åtta månaders fängelse efter ett mord på en 19-åring i Malmö, som inträffade för snart tre år sedan. Hovrätten skärper nu straffet till elva års fängelse.

Under strecket
TT
Publicerad

Mannen dömdes i tingsrätten för mord, försök till mord och framkallande av fara för annan samt grovt vapenbrott. Hovrätten fastställer tingsrättens dom, men förlänger straffet till elva år. Då mannen var 19 år vid brottet döms han inte till livstid, vilket både tingsrätt och hovrätt bedömt att påföljden skulle ha blivit för en vuxen gärningsman, då mannen visat stor hänsynslöshet. Bland annat använde han en automatkarbin och två pistoler i ett bostadsområde.

Det var den 25 september 2016 som flera skott avlossades in i en bil i stadsdelen Fosie. I samband med att bilen besköts av flera personer dog 19-åringen samtidigt som tre andra män skadades allvarligt.

Annons
Annons
Annons