HD: Hovrätten måste yttra sig om Arnault

Svea hovrätt bör inkomma med ett yttrande till HD om de kompletteringar som den så kallade kulturprofilen och hans advokat har lämnat in i sin ansökan om prövningstillstånd. Arkivbild.
Svea hovrätt bör inkomma med ett yttrande till HD om de kompletteringar som den så kallade kulturprofilen och hans advokat har lämnat in i sin ansökan om prövningstillstånd. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Högsta domstolen begär att Svea hovrätt ska yttra sig om Jean-Claude Arnault och om de kompletteringar som advokat Björn Hurtig lämnat in. Det skriver HD i ett protokoll som lämnats till hovrätten.

Ann Edliden/TT
Publicerad
Annons

Advokat Björn Hurtig, som företräder Arnault, kallade in en medicinsk expert för ett läkarutlåtande och hävdade att det förekommit grovt rättegångsfel i hovrätten på grund av att rätten varit jävig. Nu meddelar HD att man vill att Svea hovrätt "skyndsamt" ska inkomma med ett yttrande om saken innan ett prövningstillstånd kan beviljas eller avslås.

Den 1 oktober dömdes Arnault till två års fängelse för ett fall av våldtäkt. Han valde att överklaga domen till hovrätten, som dömde honom för ytterligare en våldtäkt och skärpte straffet till 2,5 års fängelse.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons